Son dakika haberi: Letonya-Türkiye maçı Avrupa’da manşetlerde: ‘Dramatik son! Burak Yılmaz, Kuntz’u kurtardı’

KRİTİK GALİBİYET AVRUPA’DA GENİŞ YANKI BULDU

A Milli Takımımız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu maçında Letonya ile Riga’da karşı karşıya geldi. Karşılaşmada yenik duruma düşen milliler müthiş bir geri dönüşe imza atarak çok kritik bir galibiyet aldı. A Milli Takımımızın Letonya galibiyeri Avrupa’da geniş yankı buldu. İşte detaylar…

RİGA’DA SON DAKİKA GELEN GALİBİYET

FIFA 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 8’inci maçında A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Letonya’yı 2-1 mağlup etti. Ay yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 76’ncı dakikada Serdar Dursun ve 90+9’uncu dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Letonya’nın tek golü ise 70’inci dakikada Merih Demiral’ın kendi ağlarını sarsmasıyla geldi.

İKİ MAÇ KALA ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

Bu sonuçla birlikte A Milli Takım puanını 15’e yükselterek, 2 maç kala Dünya Kupası’na katılma şansını sürdürdü. Letonya ise 5 puanda kaldı.

97 YIL SONRA GELEN GALİBİYET

Rakibi karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 22 Haziran 1924’te Riga’da 3-1’lik sonuçla alan ay-yıldızlı ekip, uzun süren şanssızlığını kırdı. Milli takım 1924’ten sonra Letonya ile oynanan 6 maçta 1 yenilgi ve 5 beraberlik almıştı.

‘BURAK YILMAZ’IN GOLÜ KUNTZ’U KURTARDI’

A Milli Takım’ın Letonya galibiyeti başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da geniş yankı buldu. Özellikle Alman basını Stefan Kuntz’un gözyaşlarına dikkat çekti. Bild’de yer alan haberde ‘Burak Yılmaz’ın golü Kuntz’u kurtardı’ başlığını kullandı. Haberin detayında ise “Türkiye son dakikada gelen zaferin mutluluğunu yaşıyor. Kuntz için muazzam bir maç” ifadelerini kullandı.

‘KUNTZ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI’

Der Spiegel gazetesi ise “Stefan Kuntz 90+9’da gelen galibiyet golünün ardından gözyaşlarını tutamadı” başlığını okuyucularına servis etti. Haberde “Türk futbolcular duygusal teknik direktör Stefan Kuntz ile son dakika gelen galibiyeti kutladı ve böylece Dünya Kupası şanslarını korudu.” sözlerini kullandı.

‘BURAK YILMAZ, KUNTZ’A İLK GALİBİYETİ İÇİN İZİN VERDİ’

Kicker ise “Burak Yılmaz, Kuntz’un ilk galibiyetine izin verdi” başlığını kullandı. Haberin detayında “Türkiye son derece dramatik bir maçta Kuntz yönetiminde ilk kez kazandı. Duraklama dakikalarının sonunda penaltıyla gelen galibiyet Türkiye’nin Dünya Kupası şansını korudu.” ifadeleri kullanıldı.

‘DRAMATİK GALİBİYETİN ARDINDAN AĞLIYOR’

Sport1 ise Letonya-Türkiye karşılaşmasını “Kuntz, dramatik galibiyetin ardından ağlıyor” başlğını okuyucularına servis etti. Haberde “Alman teknik adam Letonya galibiyetinin ardından ağladı.” sözleri kullanıldı.

FRANSIZLAR BURAK YILMAZ, CENGİZ ÜNDER VE ZEKİ ÇELİK’E DİKKAT ÇEKTİ

Fransız basını Burak Yılmaz, Cengiz Ünder ve Zeki Çelik’in performanslarına dikkat çekti. L’Equipe’de yer alan haberde “Türkiye’nin Letonya galibiyetinde Burak Yılmaz, Cengiz Ünder ve Zeki Çelik performanslarıyla dikkat çekti. Üç isim galibiyette önemli rol oynadı.” ifadeleri kullanıldı.

İTALYA’DAN ‘MUCİZE’ YORUMU

İtalya’dan Calcio Mercato ise “Türkiye son dakika gelen mucize golle Dünya Kupası şansını korudu. Türkiye’nin hem birinilik hem ikincilik için şansı sürüyor. Hollanda ile Norveç arasındaki maç artık çok kritik.” ifadeleri kullanıldı.

LA GAZZETTA DELLO SPORT: BURAK YILMAZ HATA YAPMADI

La Gazzetta dello Sport ise son dakika Burak Yılmaz’ın golünde tecrübeli oyuncunun hata yapmadığını ve kritik galibiyette önemli rol oynadığını okuyucularına aktardı. Haberde “Sonsuz mücadeleye sahne olan maçın son dakikasında kazanılan penaltıda Burak Yılmaz hata yapmadı. Fakat Türkiye’nin oyunu hala eleştiriliyor.” ifadeleri kullanıldı.

YENİ ÜYE OLANLARA 10 TL HEDİYE

Views:
26
Article Categories:
Spor

Comments are closed.