‘Biz kuru söz vermeyiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezinin Açılış Töreni’nde konuştu.  Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

 

AR-GE MERKEZİ: Mesleki eğitime güçlendirmek gayesiyle belirlenen okullara bir yılda 1 milyar lira yatırım yaptık. 24 ilde 50 Ar-Ge merkezimizin de açılışını yapıyoruz. Ar-Ge merkezleriyle öğrencilerimiz, okullarından başlayarak ekonomimize katkı sunacaklardır.

3600 EK GÖSTERGE: Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Bunun üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor. Ana muhalefetin başındaki zat ‘Bu sözü ben verdim’ filan falan… Sen neyin sözünü veriyorsun ya! Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz, biz yaparız. En önemli özelliğimiz bu, kuru kuruya söz vermek değil, icraat! Bizim için aslolan öğretmenlerimizin huzuru, refahı ve motivasyonudur.

İKİ YENİ DÜZENLEME: Mesleki eğitim merkezlerinde kapasitenin daha fazla artırılması ve genç işsizlik oranın düşürülmesi için 2 yeni düzenleme yapıyoruz. Birincisi mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin 4 yıl boyunca aldıkları ücretlerin işveren üzerindeki yükünü tamamen kaldırmaktır. Bu yükü devlet olarak biz üstleniyoruz. Böylece işgücü piyasamızın güçlenmesi için işverenlerimize önemli bir destek sunuyoruz. İkinci olarak mesleki eğitim merkezlerimizin son sınıfına kalfa olarak devam eden öğrencilerimizin ücretlerini de iyileştiriyoruz. Artık kalfalar son sene asgari ücretin üçte biri kadar değil, yarısı kadar ücret alacaklar.

Views:
29
Article Tags:
Article Categories:
Siyaset

Comments are closed.