‘Teknofest seneye dünyaya açılıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki yıl Teknofest’in uluslararası arenaya taşınacağını, Azerbaycan ile dost ve müttefik ülkelerde düzenleneceğini söyledi. Erdoğan, “Varsın birileri gençleri ayrım yapmadan kucaklamak yerine kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği Teknofest’e katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı’ndaki etkinliğe helikopterle geldi ve tribünden öğrencilerle “Milli Kanatlar” isimli gösteriyi izledi.

Erdoğan daha sonra ana sahneye geldi. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

Gurur tablosu yaşattılar

Erdoğan burada yaptığı konuşma özetle şunları söyledi: “Gece gündüz demeden elbirliği içerisinde çalışarak ülkemizin gençlerine bilime ve teknolojiye ilgi duyan her kesimden insanımıza işte bu gurur tablosunu yaşattılar. Teknofest sadece evlatlarımızı teknoloji ile tanıştırmıyor onlara aynı zamanda birlikte iş yapmayı takım ruhunu da aşılıyor. Kurdukları takımlarla roketten insansız hava araçlarına kadar birçok alanda kıyasıya rekabet ediyorlar. Sevindirici olan husus ailelerimizin de bu yarışmalara hazırlık sürecinde çocuklarımızın en büyük destekçileri olmalarıdır. Burada sergilenen her proje okulu, öğretmeni, ailesiyle takım çalışmasının ürünüdür. Burada gençlerimizin emeklerinin yanı sıra Türkiye’nin birikimi, zengin potansiyeli de var. Burada Türkiye’nin yarınlarına yön verecek başarılı bilim insanları, araştırmacıları, astronotları var. Teknofest’in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri inşallah 2071 Türkiye’sinin mimarları olacaktır.”

‘Gençlerimize inanıyoruz’

Erdoğan, “Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri ufuk çizmek yerine kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri gençleri ayrım yapmadan kucaklamak yerine kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde karaktere, ufka sahip olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

“Teknofest dünya medyasının gündeminde 1 numara olmalıdır” diyen Erdoğan önümüzdeki yıl Teknofest’in uluslararası düzenleneceğini ve Azerbaycan ile dost ve müttefik ülkelerde düzenleneceğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı gökte uçsalar dahi karganın dünyası başka şahinin dünyası başkadır. Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, diplomasiyi, bilimi milletin gözü yerine başkalarının gözünde gören okuyan bir kesim bulunuyor. Bunlar ülkeye ve millete ne hizmet ederler ne de hizmet edilmesine izin verirler. Bunlar ilimde, bilimde, sanatta, sporda, kültürde ne özgün eser ortaya koyarlar ne de sizin gibi gençlerimizin ürettiği değerleri takdir ederler. Bunlar batı ülkelerindeki her şeyi hizmet ve ürünü kaliteli bizde ise her şeyi kötü, kalitesiz görürler. Bunlar batı karşısında olabildiğince ezik kendi halkına ve ülkesine son derece kaba ve küstahtırlar. Kendi mahallesinin dışına çıkmayan, sözde elit, özde lümpen bu kifayetsiz güruhu bizler gibi sizler de iyi tanıyorsunuz. Aynı şekilde bugüne kadar neyi başarmışsak ülkemizi hangi alanlarda ileriye taşımışsak bunlara rağmen. Siz iyi biliyorsunuz. Size yapamazsınız, başaramazsınız diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözüne asla kulak asmayın. Heyecanınızı anlamayanlara, sizi kafalarındaki dar kalıplara hapsetmeye çalışanlara asla prim vermeyin.

Sancar’ı örnek gösterdi

Sizler, bizim en kıymetli varlığımız, bu ülkenin en büyük  hazinesisiniz. Biz sizlere inanıyoruz. Sizler, daha 21 yaşındayken çağ açıp çağ kapatan dahi Türk, Fatih Sultan Mehmet Han’ın  torunlarısınız. Sizler, ‘Benden bu millet için bir şey istiyorsanız en  mükemmelini istemelisiniz. Mademki bir millet tayyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu  yaşama vasıtasını başkalarının lütfundan beklememeliyiz.’ diyen Nuri Demirağların  evlatlarısınız. Yerli ve milli sanayi için canını ortaya koyan Nuri Killigillerin  mirasçılarısınız. Büyük ve güçlü Türkiye, sizlerin omuzlarında yükselecektir. Sizden bugün Teknofest’te bizlere eşlik eden Aziz Sancar Hoca’mızın başarısını daha öteye taşımanızı bekliyorum. Sizlere baktığımda  gözlerinizdeki ışığı, kalbinizdeki ateşi görebiliyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye gitmek, ülkemizin kodlarına işlenmiştir. Sizlerle yol yürümekten büyük bir onur, büyük bir gurur duyuyorum. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin.”

‘Sosyal yardım bütçesi 69 milyar lirayı buldu’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’ne katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu. Son 19 yılda verdiğimiz sosyal desteklerin toplam tutarı, 434 milyar liraya ulaştı. Sosyal yardımların milli gelirimize oranını yüzde 0,38 seviyesinden yüzde 1,37 seviyesine çıkardık. Daha önce önemli bir bölümü ayni olan yardımları yüzde 96 oranında nakdiye çevirerek çok daha etkin hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 milyon vatandaşın kendilerine devlet tarafından verilen sosyal yardım kartları ile ihtiyaçlarını karşıladığını aktaran Erdoğan, “Görüldüğü gibi ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacak bir sosyal destek sistemi kurduk ve bunu işletiyoruz. Çalışmak isteyene ve çalışabilecek durumda olana iş imkanı sağlarken, bunun dışında kalan herkesi de gözetip korumak boynumuzun borcudur. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe  vatandaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmayı da sürdürecektir” dedi.

Atölyelerin açılışını yaptı

Erdoğan’ın konuşmasının ardından 27 ilde kurulan “DENEYAP” atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan ve beraberindekiler program sonunda kollarını bağlayarak Teknofest duruşu yaptı ve fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Views:
47
Article Categories:
Siyaset

Comments are closed.