Son dakika haberi: Sultanlar ve Efeler, Asya’ya açılıyor

Endonezya’nın dev yayın platformu, Misli.com Sultanlar Ligi ve Axa Sigorta Efeler Ligi ile kupa maçlarını yayınlayacak. Vidio’nun içerikten sorumlu müdürü Tina Arwin, Milliyet’e verdiği demeçte Türkiye voleybol liglerini dünya standartlarında olduğu için tercih ettiklerini söyledi .

ONUR DİNÇER

Türk voleybolunun dünya genelindeki popülaritesi son yıllarda yükselişe geçti. Eczacıbaşı, Vakıfbank, Fenerbahçe gibi kadın takımlarının Avrupa kupalarında elde ettikleri şampiyonluklar ve derecelere milli takımlardaki yükseliş de eklendi.

Filenin Sultanları’nın Tokyo Olimpiyatları’nı beşinci sırada tamamlayarak tarihi bir başarı elde etmesi ve ardından Filenin Efeleri gibi Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir organizasyonu geride bırakmasıyla birlikte uluslararası tanınırlık daha geniş kitlelere taşındı.

Endonezya’nın yayın kuruluşlarından Vidio’nun, Türkiye’deki voleybol liglerinin yayın haklarını satın aldığı öğrenildi. Dev yayın platformunun bu sezon Misli.com Sultanlar Ligi ve Axa Sigorta Efeler Ligi’nin yanı sıra Axa Sigorta Kupa Voley’de oynanacak maçları da canlı olarak ekranlara getireceği belirlendi.

Güneydoğu Asya’nın en büyük yayın platformlarından olan Vidio’nun içeriklerden sorumlu müdürü Tina Arwin, konuyla ilgili olarak Milliyet’e bir değerlendirmede bulundu. Arwin “Dünya standartlarında sportif müsabakaları izleyicilerimizle buluşturmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Türkiye Voleybol Liglerini ülkemize getirmek, bu misyonumuzu yerine getirmek için attığımız ve bu alandaki öncü konumumuzu pekiştiren son adımlardan oldu” dedi.

Voleyboldaki tek yabancı lig

Endonezya Voleybol Ligi’nin de yayın haklarını elinde bulunduran Vidio yayın platformu, bunun ardından Türkiye’dekileri de satın aldı.

Endonezya dışında kanalda yayınlanacak tek voleybol ülke ligi böylelikle Türkiye Ligi oldu. Futbol ve badmintonun ardından ülkedeki en popüler sporlar arasında yer alan voleybolda, milli takımların uluslar ligi de bu platform tarafından Güneydoğu Asya ülkesinde yayınlanıyor. Vidio, Türkiye’den maç yayınlarına Axa Sigorta Kupa Voley karşılaşmalarıyla başlayacak. Kadınlarda 28 Eylül’de oynanacak Nilüfer Belediye-Sarıyer Belediye maçı, Endonezyalı voleybolseverlerin beğenisine sunulacak ilk karşılaşma olacak.

Vidio nedir?

Endonezya’da 2014 yılında kurulan bir internet televizyonu platformu olan Vidio, 270 milyon nüfuslu ülke için bir çok farklı kategoride video içerikler üretiyor. Web, mobil, uydu ve Smart TV’ler üzerinden içeriklerini izleyiciyle buluşturan yayın platformu, sporda ulusal futbol liglerinin yanı sıra Serie A, Fransa Ligue 1, İspanya La Liga’dan canlı maçlar yayınlıyor, badminton, Formula 1, Superbike, tenis, eSport gibi sporun bir çok branşını ekranlara taşıyor.

Views:
36
Article Categories:
Spor

Comments are closed.