Fenerbahçe – Giresunspor: 2-1

Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahçe, Giresunspor’u konuk etti. Karşılaşma, sarı-lacivertlilerin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe, Süper Lig’in altıncı haftasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler sahadan 2-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe’nin gollerini Ferdi Kadıoğlu ile Mesut Özil kaydetti. Giresunspor’un tek golünü ise Doukara attı. Öte yandan Balde, Giresunspor’da bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Fenerbahçe puanını 13’e yükseltirken, Giresunspor 1 puanda kaldı.

FENERBAHÇE – GİRESUNSPOR: 2-1

GOL: 3′ Ferdi Kadıoğlu, 64′ Mesut Özil, 85′ Doukara

KAÇAN PENALTI: 40′ Balde

İLK 11’LER

Fenerbahçe: Altay, Kim, Szalai, Serdar Aziz, Mert Hakan, Gustavo, Ferdi, Osayi, Mesut, Rossi, Valencia

Giresunspor: Onurcan, Zeki, Diarra, Perez, Aziz, Traore, Pelupessy, Flavio, Serginho, Balde, Diabate

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağdan Rossi’nin ortasında arka direkte topa dokunan Ferdi Kadıoğlu, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

20. dakikada yapılan ortada Balde, meşin yuvarlağı Traore’nin önüne indirdi. Bu oyuncunun ceza sahası dışından şutunda, top üstten dışarı gitti.

22. dakikada solda topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, ceza sahası içinde uygun durumdaki Valencia’yı gördü. Valencia’nın şutunda, top yandan dışarı çıktı.

29. dakikada sağdan Zeki Yavru’nun ortasında ön direkte müsait durumda Balde’nin şutunda, top direk dibinden dışarı gitti.

33. dakikada topla ceza sahasına giren Mesut Özil’in şık pasında, uygun durumda topla buluşan Rossi’nin şutunda top kalecide kaldı.

39. dakikada GZT Giresunspor penaltı kazandı. Sağdan ceza sahasına giren Diabate’nin ortasında meşin yuvarlak Mert Hakan Yandaş’ın koluna çarpınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 40. dakikada topun başına geçen Balde’nin şutunda, top direkten oyun alanına döndü.

İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Giresunspor maçına 6 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı lacivertli ekipte İrfan Can, Nazım, Tisserand ve Sosa sakatlıları sebebiyle forma giyemedi. Bu isimlerin yanı sıra sakatlıkları sona eren ve çalışmalara başlayan Zajc ile Serdar Dursun kadroya dahil edilmedi.

MERT HAKAN İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’de Mert Hakan Yandaş, GZT Giresunspor maçıyla ilk kez 11’de yer aldı. Ligde daha önce Adana Demirspor ve Antalyaspor maçlarında sakatlığı sebebiyle kadroda yer almayan Mert Hakan’a Sivasspor mücadelesinde ise teknik direktör Vitor Pereira tarafından şans verilmemişti. Altay ve Medipol Başakşehir mücadelelerinde ise oyuna sonradan dahil olan Mert Hakan, Avrupa’da ise Eintracht Frankfurt’a karşı ilk 11’de yer almıştı.  

GİRESUNSPOR’DA TEK EKSİK

GZT Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, Fenerbahçe maçına tek oyuncusundan yoksun çıktı. Giresun temsilcisinde antrenmanda sakatlanan Younousse Sankhare kadroda yer alamadı. Öte yandan sakatlığı sona eren Traore ise ilk 11’de yer aldı. 

FENERBAHÇE 2 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Süper Lig’de oynadığı ilk 3 maçı kayıpsız şekilde geçen Fenerbahçe, son 2 haftada sahadan 3 puanla ayrılamadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte Adana Demirspor, Antalyaspor ve Altay maçlarından galip geldi. Dördüncü haftada Sivasspor ile berabere kalan Vitor Pereira’nın öğrencileri, geçtiğimiz maçta da Başakşehir’e mağlup oldu. Fenerbahçe bu süreçte 10 puan topladı.

GİRESUNSPOR’UN 1 PUANI BULUNUYOR

Giresunspor, Süper Lig’e uzun bir aradan sonra yükselme başarısı gösterdiği sezonda iyi bir başlangıç yapamadı. Karadeniz ekibi; Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Alanyaspor’a mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de ilk puanını geçtiğimiz hafta Konyaspor karşısında elde etti.

 

 

 

Views:
42
Article Categories:
Spor

Comments are closed.