9 bıçak darbesiyle öldürmeye “Kader mahkumu” savunması

Esenyurt’ta boşanma aşamasında olduğu 25 yıllık eşini 9 kez bıçaklayarak öldüren Dursun Çoban, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık avukatı ise duruşmada yaptığı savunmada, olayda haksız tahrik unsurları olduğunu söyleyerek, “Bazen kader mahkumu deriz ya. Bu tipik bir kadına şiddet olayı değildir” dedi.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Esenyurt’ta 11 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen olayda Dursun Çoban boşanma aşamasında olduğu 25 yıllık eşiyle evde tartışmaya başladı. Tartışma sonrası eşi Mehtap Çoban’ı 9 yerinden bıçaklayan Dursun Çoban, sonrasında ise polise giderek eşini öldürdüğünü söyledi.

Olayın ardından tutuklanan Dursun Çoban’ın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Dursun Çoban, SEGBİS sistemi ile katıldı. Mehtap Çoban’ın ailesi ve avukatı ise duruşmaya katılmadı.

“TİPİK BİR KADINA ŞİDDET OLAYI DEĞİL”

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, Dursun Çoban’ın eşi Mehtap Çoban’ın başka erkeklerle sosyal medyadan konuştuğunu gördüğünü iddia ederek, “Olayda haksız tahrik unsurları vardır. Bazen kader mahkumu deriz ya. Tipik bir kadına şiddet olayı değildir. Bir anda kendini kaybedip cinayeti işlemiştir. Ortada sadakat yükümlülüğüne aykırı bir durum vardır” dedi.

“TAHRİK İNDİRİMİ İSTİYORUM”

Son sözü sorulan sanık Dursun Çoban ise, haksız tahrik indirimi istediğini söyleyerek, “Neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Eşim sürekli hakaret, küfür ediyordu” dedi. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Çoban’ı, “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Views:
19
Article Tags:
Article Categories:
Gündem

Comments are closed.