Palamut bolluğu yüzleri güldürdı

Çanakkale’de, 1 Eylül’de başlayan av sezonunda balıkçıların tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Büyük teknelerle Çanakkale Boğazı ile Marmara Denizi’nde avlanan palamut 20 – 25 liradan satılıyor. Lüfer ise bu dönemde olta balıkçıları tarafından avlanıp kilogramı 150 liradan satışa sunuluyor.

 

Çanakkale Merkez 1 No’lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersen Duman, “Gırgır balıkçılarımız sardalya, palamut, kolyoz, hamsi gibi balıkları bekliyorlardı. Bu türlerde çok fazla rakamlar göremedik. Ekim ayı geldiğinde balıkçının yüzünün güleceğine inanıyorum. Lüfer, sarıkanat, palamut, torik, bu balıklardan bu sene umudumuz var” dedi.

‘Daha bol olacak’

Hal esnafından Melih Kayıkçı da bu sezon beklentilerinin palamut üzerine olduğunu belirterek, “Diğer türlere göre palamut sayısal olarak daha fazla. Umarım güzel bir sezon geçiririz. Sardalyanın, yasak varken 60, 70 hatta 80 liraya kadar satıldığı günler oldu. Sezon başlar başlamaz sardalyanın fiyatı 25 – 30 liraya kadar düştü.Vatandaşlar rahatlıkla alıp yiyebiliyor. Tezgahlarda palamudun tanesi 25 liradan, sardalyanın kilogramı 30, istavrit ve hamsi 35, çipura 60, kolyoz 30, lüfer ise 150 liradan satılıyor” dedi.

Views:
27
Article Categories:
Ekonomi

Comments are closed.