Kadın girişimcilere 5 milyar TL destek

Halkbank’ın kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla sunduğu Kadın Girişimci Kredi Paketi, altı ay içinde 50 binin üzerinde kadın girişimciye ve 5 milyar TL’ye yaklaşan kredi hacmine ulaştı. İzmir’de sekizincisi düzenlenen Üreten Kadınlar Toplantısı’nda güncel verileri duyuran Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, sağladıkları desteği yatırıma ve istihdama dönüştüren kadın girişimcilerin başarı hikayelerini paylaştı.

Marttan bu yana 50 bini aşkın kadın girişimcinin kredi paketinden faydalandığını kaydeden Arslan, “5 milyar TL’ye yaklaşan kredi hacmi gerçekleşmiştir. Kadınlarımız, destek paketimizin vesile olduğu finansal ivmeyle, tüm girişimcilerimizin ilham alabileceği örnek çalışmalar gerçekleştirmektedir. Örneğin İzmir’de cep telefonu aksesuarları toptan satışını gerçekleştiren bir müşterimiz, kadın girişimci kredisi desteğiyle zincir mağazalarla anlaşma imzalamış ve cirosunu dört kat artırmıştır. Denizli’den bir başka müşterimiz ise küçük bir otogaz satış ofisi işletirken, kadın girişimci kredisiyle Türkiye’nin en büyük akaryakıt istasyonlarından birinin bayiliğini almıştır” ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi’nde de Kadın Girişimci Kredi Paketi’ne ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Arslan, “İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak’tan 10 bin 600’den fazla kadın girişimci destekten faydalanmış, Ege Bölgesi özelinde toplamda 1 milyar TL’yi bulan kredi hacmine ulaşılmıştır” dedi.

Views:
27
Article Categories:
Ekonomi

Comments are closed.