Cilt lekelerini doğal yollardan geçiren 5 yöntem

1. Kırmızı soğan uygulayın

Kırmızı soğan beyazlatma bileşeni olarak kullanılabilir. Bir çalışma, bu sebzenin aşırı pigmentasyona neden olan hücre hareketlerini engelleyebileceğini göstermiştir. Genel olarak yüzünüzdeki koyu lekeleri daha az görünür hale getirmek istiyorsanız soğan iyi bir ev ilacı olabilir. Üstelik kullanmanın basit bir yolu var.

Kırmızı soğanı mümkün olduğunca küçük küpler halinde doğrayın. İnce doğranmış soğanı boş bir çay poşetine ekleyin. Daha sonra çay poşetini pigment bozukluğu olan alana uygulayın. Soğan suyunu 10 dakika boyunca cildinizde bekletin.

2. Yoğurt ve süt

Bilim insanları laktik asidin hiperpigmentasyon dahil cilt sorunlarına yardımcı olmak için iyi bir kimyasal olabileceğini öne sürüyorlar. Organik yoğurt ve sütü doğrudan pigmentli bölgeye uygulayın. Sadece birkaç dakika bekletin ve sonra durulayın. Bu prosedürü sabah ve yatmadan önce günde 2 kez tekrarlayın.

3. Dut yapraklarını veya özlerini uygulayın

Dut yaprakları ve özleri pigmentasyonu doğal olarak tedavi edebilir ve aşırı melanine neden olan faktörleri bloke edebilir. Kurutulmuş dut yapraklarını ıslatın ve ardından her gün cilde uygulayın. Tedaviye sadık kaldığınızda sonuçların değiştiğini göreceksiniz.

4. Aloe vera uygulayın

Aloe veranın cilt için birçok yararı vardır. İçerdiği aloesin veya aloin adı verilen aktif bileşeni nedeniyle zamanla pigmentasyonu azaltmada etkilidir.

5. Elma sirkesi uygulayın

Bilim insanları, elma sirkesinin cildi aydınlatan asetik asit sayesinde pigment bozukluğuyla savaşmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Elma sirkesi aynı zamanda hücreleri koruyan bir antioksidan görevi görür.

Ancak başka cilt sorunlarınız varsa elma sirkesi kullanırken dikkatli olun. Cildinize hiçbir zaman seyreltmeden sirke uygulamayın. Eşit miktarda elma sirkesi ve temiz suyu karıştırın. Koyu lekeli bölgelere uygulayın ve 2-3 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

Views:
44
Article Categories:
Güzellik

Comments are closed.