CANLI | Beşiktaş-Ajax

Beşiktaş Ajax maçını canlı olarak Sözcü Spor’dan takip edebilirsiniz… Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Beşiktaş Ajax maçı ile devam ediyor …

Beşiktaş Ajax maçını canlı olarak Sözcü Spor’dan takip edebilirsiniz… Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Beşiktaş Ajax maçı ile devam ediyor. Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Beşiktaş sahasında Ajax ile kozlarını paylaşacak. Beşiktaş-Ajax maçının tüm detayları ve canlı anlatımı haberimizde…

Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Ajax’ı konuk edecek. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşmayı Bosna-Hersek Futbol Federasyonundan Irfan Peljto yönetecek.

Beşiktaş’ta sakatlıkları bulunan Gökhan Töre, Serdar Saatçı, Rıdvan Yılmaz, statü gereği kadroda yerini alamayan Güven Yalçın, kadro dışı bırakılan Fabrice N’Sakala ve kırmızı kart cezalısı Josef De Souza bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler… Ajax’da ise sakatlıkları bulunan Maarten Stekelenburg, Mohammed Kudus ve sarı kart cezalısı Edson Alvarez kadroda yer almıyor.

BEŞİKTAŞ SON SIRADA

Beşiktaş 5 hafta sonunda grupta puansız son sırada… Hollanda’nın son şampiyonu Ajax ise 12 puanla lider ve gruptan çıkmayı garantiledi. Dördüncü maçlar geride kalırken temsilcimiz Beşiktaş 2 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 12 gol gördü. Rakip Ajax ise 14 gol kaydederken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Siyah-beyazlılar, ilk maçta 2-0 yenildiği rakibi karşısında gruptaki ilk puan ya da puanlarını arıyor.

ÜÇÜNCÜLÜK ŞANSI DEVAM EDİYOR

Teknik patron Sergen Yalçın da Beşiktaş’taki ilk Avrupa kupası galibiyetinin peşinde. Siyah-beyazlıların ilk iki şansı yok. Pozitif tek ihtimal, Sporting’in Dortmund’u bugün yenmesi, Beşiktaş’ın da önce Ajax’ı, ardından da en az iki farkla Dortmund’u devirerek üçüncü olması…

İki takım arasında oynanan daha önceki beş karşılaşmayı da Ajax kazandı. Beşiktaş, Hollanda takımlarına karşı ise oynadığı dokuz maçta iki kez kazanabildi.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 228 maçta 298 gol attı. Siyah-beyazlılar, üçüncü dalya için iki gole ihtiyaç duyuyor. Beşiktaş son 17 Avrupa kupası maçının sadece 2’sini kazanabildi, 13’ünde yenildi.

SERGEN YALÇIN: PRESTİJ İÇİN OYNAYACAĞIZ

Beşiktaş Teknik Direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında prestij için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Oynanan 4 maç sonunda istenilen noktada olmadıklarını ifade eden Sergen Yalçın, “Hepimizin heyecanlı olduğu, ‘Acaba’ dediğimiz bu grupta, ‘Bir şeyler yapabilir miyiz’, ‘Nasıl pozisyon alırız’ diye plan yaptığımızı düşündüğümüz grupta oynanan 4 maç sonunda şu anda istediğimiz sonuçları alamayıp hedefsiz duruma düştük. Kalan iki mücadele camia için, ülke puanı için, prestij için oynayacağımız maç haline geldi. Hedefleri ne kadar yukarıya koyarsanız hayal kırıklıkları da o kadar büyük olur, o yüzden çok fazla hayal kırıklığı yaşamamak lazım. Önemli nedenler yaşadık, sakatlıklar bizi grupta sıkıntıya soktu, şans faktörünü de ortaya koyarsak, belki iki maçı kazanabilirdik. Bireysel hatalar ve basit goller istediğimiz yerde olmamızı engelledi. Yarın da zor bir takıma karşı oynayacağız. Takım olarak iyi durumda değiliz. Hem lig hem de Avrupa’da aldığımız sonuçlar beklentinin altında kaldı. Camianın beklentisinin uzağındayız ve bunun farkındayız. Amacımız inişin önünü kesmek ve bir an evvel camiayı olması gereken yere döndürmek. Bu biraz zaman alacak, belli bir süreç gerektirecek gibi gözüküyor. Oyunculardan sürekli aynı performansı alamayabiliriz. Doğal olarak onlar da maç yapıyor, zaman zaman performans düşebilir. Bunun uzun olması bizi zora sokuyor. Bir süre bu olabilir ama süre uzadığında takım olarak bizi sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.

ERIK TEN HAG: BEŞİKTAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARŞILAŞMA

Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag ise maç öncesi basın toplantısında şunları söyledi:

“Beşiktaş için çok önemli bir karşılaşma olacak. Moral kazanmak için bizi yenmek isteyecekler. Bir galibiyet onlara moral verecek. Maçı ciddiye alıyoruz. Beşiktaş kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Türkiye’de herkes futbolu çok seviyor, o yüzden bizi çok zor bir maç bekliyor. Bu maçı da kazanmamız lazım…”

Erik ten Hag, gruptan çıkmayı garantilemelerine rağmen kadroyu bozmamaları üzerine gelen bir soruya ise “Bu kadro kendini ispat etmek zorunda. O yüzden aynı kadroyla sahaya çıkıyorum. Tabii ki yarın yeni oyuncular da deneyeceğiz, oyunumuzu geliştirmek ve farklı taktikler uygulamak istiyoruz” cevabını verdi.

Views:
54
Article Categories:
Spor

Comments are closed.