Ağrı Dağı eteklerinden Balkan şampiyonluğuna

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan güreşçi Birgül Şimşek, Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı …

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan güreşçi Birgül Şimşek, Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde annesinin ve antrenörünün desteğiyle ilgi duyduğu güreş sporuna başlayan Birgül Şimşek güreş sporunun sadece erkekler tarafından yapıldığı algısına rağmen pes etmedi.

13 yaşındaki Birgül Şimşek, Ağrı Dağı eteklerinde ve Gençlik Spor İlçe Merkezi’nde yaptığı zorlu antrenmanların ardından, Yunanistan’da düzenlenen Balkan Gençler Güreş Şampiyonası’na katılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Hem okula gidip hem de antrenmanlarına devam eden Birgül’ün hedefi ise Avrupa ve Dünya Şampiyonası’na katılıp Türk bayrağını dalgalandırmak.

Şampiyon sporcu Birgül Şimşek’i ziyaret eden Spor Şube Müdürü Cemil Budak ile Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan, sporcuyu tebrik ederek başarısından dolayı altın hediye etti.

“BABAM ‘KIZ ÇOCUĞU YAPAMAZ’ DİYORDU”

Başarısındaki en büyük etkenin annesi ve antrenörü olduğunu vurgulayan milli sporcu Şimşek, şunları söyledi:

“Ablam da voleybola gittiği için ben de oradan merak salıp spora başladım. Babam önce istemiyordu, ‘kız çocuğu güreş yapamaz’ diyordu. Ama hocam ve annem bana çok destek oldu. Bu yüzden devam ettim ve şampiyon oldum. Bundan sonra Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak ve ülkemin bayrağını gururla dalgalandırmak istiyorum.” (İHA)

Views:
78
Article Categories:
Yaşam

Comments are closed.