Son dakika – Galatasaray’da Marcao’ya 48 saat süre!

Ağrıma gidiyor’Marcao’nun sözleri şöyle: “Acısını çektiğim; kırmızı kart, maç oynamama, idari ve maddi cezalardan çok, bugüne dek aşkla hizmet …

Ağrıma gidiyor’
Marcao’nun sözleri şöyle: “Acısını çektiğim; kırmızı kart, maç oynamama, idari ve maddi cezalardan çok, bugüne dek aşkla hizmet verdiğim camiada, yönetilmesi zor bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak. Bu çok ağrıma gidiyor. Hakkımda gelecek tüm kararlara saygı duyuyorum. Ancak bedelini ben ödemeliyim, eşim ve çocuklarım değil… Lütfen onları daha fazla acıtmayın.”

‘Canımı acıtıyor’
“Galatasaray’a gelene kadar tahmin ettiğinizden daha zor durumda bir gençtim. Eğer beni sahiplenip, bana emek vermeseydiniz kaybedebilirdim. Buna izin vermeyenleri hayal kırıklığına uğratmak da canımı acıtıyor. Ailesi için yaşayan bir evlat olarak öncelikle Kerem’in anne ve babasından onların ellerini öperek af diliyorum. Kardeşim Kerem’den de özür diliyorum.”

48 saat süre
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde dün durumu masaya yatırdı. Sarı-kırmızılı yönetim, Marcao’ya savunması için dün ve bugün olmak üzere 48 saat süre verdi. Marcao’nun yapacağı savunmaya göre yarın bir karar alınacak. Brezilyalı stoperle ilgili kadro dışı bırakılması ve ağır para ceza verilmesi bekleniyor. Sözleşmesinin fesh edilmesinin ise gündemde olmadığı belirtildi.

Savunması merak konusu
Türkiye Futbol Federasyonu disiplin müfettişleri tarafından PFDK’ya sevki yapılan Marcao’nun nasıl bir savunma yapacağı da merak konusu oldu. “Saldırı” suçundan dolayı en az 5 maçla cezalandırılması beklenen futbolcunun, yaptığı hareketin gerekçesini ne şekilde açıklayacağı, Disiplin Kurulu’nun da tahrik indirimi yapıp yapmayacağı kararın belli olmasıyla ortaya çıkacak.

‘Affetmek erdemliktir’
Yaşanan olaylar sonrası Marcao’nun eşi Pan Teixeira, Instagram hesabından Türkçe bir hikaye paylaşarak, ‘Affetmek erdemliktir’ mesajı verdi. Eşinin çocuklarıyla olan fotoğrafını paylaşan Pan Teixeira, şu ifadeleri kullandı: “Affetmek erdemliktir, yüceliktir. İnşallah Galatasaray ailesi özürünü ve pişmanlığını kabul eder. Dileğim bu, çünkü ailece iyi insanlarsınız. Galatasaray’ı ve taraftarı çok sevdiğinizi biliyorum.”

Kerem’e sahip çıktılar
Kerem Aktürkoğlu, maçın ardından ilk kez dün bir tweet attı, sadece Galatasaray amblemini paylaşarak kulübün her şeyden önde olduğunu gösterdi. Feghouli ile Halil Dervişoğlu kalp emojisiyle desteklerini gösterirken, Emre Akbaba, “Kardeşim”, Taylan Antalyalı da, “Canımızsın” paylaşımı yaptı.

Marcao idmanda yok
Aslan’da UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers ile deplasmanda oyna-
yacağı maçın hazırlıkları başladı. Ancak Giresunspor maçında Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı hareketler nedeniyle Marcao idmana dahil edilmedi. Giresun’da 45 dakikadan fazla süre alan oyuncular yenilenme çalışması yaparken, diğer oyuncular üç gruba ayrıldı, dayanıklılığa yönelik çift kale oyun oynadı. Aslan bugün saat 10.30’da Danimarka’ya Aarhus’a gidecek.

Views:
44
Article Categories:
Spor

Comments are closed.