Bakan Akar’dan peş peşe kritik görüşmeler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii …

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21) kapsamında, İstanbul’a gelen Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayiinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ermenistan tarafından son dönemde Azerbaycan hudut hattında gerçekleştirilen taciz ve saldırılara yönelik de değerlendirmelerde bulunulan görüşmede Akar, Türkiye’nin haklı davasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Bakan Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Haddad’ı kabul etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Haddad’ı kabul etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre; Bakan Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı  (IDEF’21) kapsamında, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Haddad ile görüştü. 

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede Akar tarafından; iki ülke arasındaki 500 yıllık kardeşliğe vurgu yapıldı. Türkiye’nin Libya’da yabancı güç olmadığının ifade edildi ve Türkiye’nin ‘Libya Libyalılarındır’ anlayışı içinde Libyalıların yanında olmayı sürdüreceği belirtildi.

Bakan Akar ayrıca, Slovenya Savunma Bakanı Matej Tonin ile de bir araya geldi.

Bakan Akar, Kuzey Makedonya ve Güney Sudanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı(MSB) Hulusi Akar, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Sekerinska ve Güney Sudan Savunma Bakanı Angelina Jany Teny ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Hulusi Akar, Kuzey Makedonya Savunma Bakanı Radmila Sekerinska ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Türkiye ve Kuzey Makedonya arasında Askeri Mali İş Birliği Anlaşması ve Nakdi Yardım Uygulama Protokolü imzalandı.

Bakan Akar, Güney Sudan Savunma Bakanı Angelina Jany Teny ile de bir araya geldi. Görüşmede Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de yer aldı.

Views:
51
Article Categories:
Siyaset

Comments are closed.