Fatih Terim: ‘Limit olsaydı Haaland bitecekti’

NEVZAT DİNDAR Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya’da gazetecilerle kahvaltı yaptı, transferi ve kadro yapılanmasını anlatırken …

NEVZAT DİNDAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya’da gazetecilerle kahvaltı yaptı, transferi ve kadro yapılanmasını anlatırken, merak edilen birçok soru da cevabını buldu.
İşte Terim’in konuşmasından satır başları:
– Transfer dinamik bir süreç. Bitinceye kadar kimse ne yaptığınızı bilemez. Benim listem üç kişide var. Bende de duruyor!
– Diagne ile ilgili her an gidebilir düşüncesi vardı. Kendisi de bazı yerlerde bunu istediğini söylemişti. Yarın başka bir imkân, teklif gelebilir. Öyle bir şey size sunarlar ki, bu rakam nereden çıktı dersiniz, inanamazsınız.
– O dönem Diagne’yi aldık. İyi ki de aldık, şampiyon olduk.
– Luyindama olağanüstü oynarken, çaprazının kopması, onu 6-7 ay geriye attı. Her gün daha iyi olacağını düşünüyorum.
– Stoper almayı düşünüyorum. Şu an için yabancı bir stoper düşünüyoruz.
– Kafamdaki, aklımdakini yapabilecek bir takım sahada istiyorum.
– Bir 2. veya 3. Lig ekibi ile ilişki kurabiliriz. Teknik adamını bizim verdiğimiz, oyuncularımızı oynatabildiğimiz bir proje yapmayı düşünüyoruz.
– Erling Haaland’ı U20 Şampiyonası’nda izlettik. Norveç’e Ümit Davala Hoca ile Necati Ateş Hoca’yı gönderdim. Maçtan aradılar, ‘Hocam, tüm scoutlar burada, elimizi çabuk tutmazsak alırlar’ dedi. O gün limitimiz olsaydı, 8-9 milyona transferi bitirme noktasına gelecektik.
– Martin ile beraber Norveç’in aynı şehrinden olduğu için iletişim kurduk, babasıyla görüştük. Oyuncuyla anlaşma noktasına geldik. Maalesef, Norveç’ten hiç çıkmamış 20 yaşında bir oyuncuya o dönem 8-9 milyon versek, neler olabilirdi Türkiye’de, siz tahmin edin. Şimdi 150 milyon euro.
– Bu ve buna benzer bir oyuncu da Milan’a gitti, Hauge. O da bizim portföyümüzdeydi. Moder, Polonya’da yakaladığımız oyunculardan biri. Onu çok istedik. Sonra milli takımda oynadı değeri birden arttı.
– Dünyanın bildiği, herkesin bildiği, ama scout ekibinin bilmediği hiçbir oyuncu yok. Bu kadar net söylüyorum.

‘Morutan çok yüksek’
Morutan’ı ilk 2017’de izlediklerini hatırlatan Fatih Terim, “O dönemde çok ufak paraya alınabilirdi. Şimdi ise çok yüksek paralar konuşuluyor. Çok beğendiğimiz bir oyuncu ama o seviyelere çıkmamız mümkün değil” dedi.
Bonservisiyle ayrılanlar olabilirse transferinin mümkün olabileceğini de dile getiren Terim, “Belki bir gün resmi olarak konuşmaya oturulursa, gerekli ve uygun şartlarla hamlemizi yapabiliriz” yorumunu yaptı.

7 günlük fırsat
Gedson’u kulübünün oynatmak istediğini, Halil Dervişoğlu için de uğraştıklarını dile getiren Fatih Terim, “Avrupa’nın birçok yerinde 1 Eylül’de transfer sezonu kapanacak. Bizim 8 Eylül’de kapanacağı için 7 günümüz var. Bu 7 günde umarım bir veya iki fırsat transferi yapmak imkânımız olur” dedi.

‘Oy kullanmadım’
Seçim döneminde pek ortada görünmeyen Fatih Terim, oy kullanmadığını ve hiç müdahil olmadığını dile getirdi. Terim, “Doğru bulmuyorum. Ben gelmediğim gibi, aileden kimseyi de getirmedim. Oyumu kullandığım başkan seçilirse onun antrenörü mü olayım yani? Düşünün ki önce avukatımızdan ayrıldık” diye konuştu.

‘Saygı duyacaklar’
Fatih Terim, şu anda Falcao ve Feghouli’ye teklif olmadığını söyledi. Bazı genç oyuncuları tutmak istediğine vurgu yapan Fatih Hoca, “Eğer gitmeme niyetinde olan varsa kadro mühendisliğimize saygı duyacaklar” diyerek kadro dışı imasında bulundu.

38’lik Melo’ya davet!
Transferin durmayacağını, kabuk değiştireceklerini söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hem işlerine yarayacak, hem inanıp güvendiği, genç, yaş almış ayırt etmeden transferi devam ettireceklerini söyledi.
Tecrübeli teknik adam, Melo tarzında bir futbolcu arayıp aramadığı sorusuna da, 38 yaşındaki futbolcunun tekrar gelebileceğini belirtti, “Bazen konuşuyoruz, ‘Hazırım’ (Gülerek) diyor. Hep hazır. 38 yaşında. Bazen bazılarının yaşı yok. Melo da onlardan biri esasında. Çok iyi bir futbolcu ve iyi bir Galatasaraylı. Hiçbir şey belli olmaz. ‘Alo Melo gel’ de diyebiliriz. Bir uçakla burada olur” sözünü kullandı.
Terim şöyle devam etti:
“Kafamda beni yansıtan, beni tanıdığınız; baskı, pres, kontra pres yapabilecek ve pası oynayabilecek bir oyun ortaya koymaya çalışıyorum. Biraz daha enerji katmaya çalışıyorum.”
Sarı-kırmızılıların teknik patronu, “Yaşından daha olgun oyuncularımız var. Ben 22-23 yaşında kaptan çıktım. Bazen yaş ile davranışınız çok orantılı olmayabilir. O enerjiyi, kontra presi yapabilecek duruma takımı getirmek istiyorum” ifadesini kullandı.

Views:
76
Article Categories:
Spor

Comments are closed.