“Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi öneriyor: Çocuğun üstün yararı için Aileye Dönüş Sistemi iyileştirmelidir!

Kampanya sözcüleri, proje paydaşı diğer STK’ları temsilen, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali Fuat Karaman ile bir araya …

Kampanya sözcüleri, proje paydaşı diğer STK’ları temsilen, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali Fuat Karaman ile bir araya geldiler.

Koruncuk Vakfı öncülüğünde, AB Başkanlığı Sivil Toplum Destek Programının III Dönemi kapsamında yürütülen Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projesi çatısı altında bir araya gelen İstanbul Koruyucu Aile Derneği, Çift Aile Terapileri Derneği, Bebek Ruh Sağlığı Derneği, Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi, İzmir Koruyucu Aile Derneği, Denizli Koruyucu Aile Derneği, Maraş Koruyucu Aile Derneği, Maya Vakfı, Kalben Derneği, Malatya Yurtlardan Ayrılanlar Derneği, Hayat Sende Derneği, Kırmızı Çocuklar Derneği, Benim Yuvam Derneği koruma altındaki çocukların ailelerine dönme sürecinin iyileştirilmesi için bir dizi çalışma yürütüyor.

Bu çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkan Psikososyal Destek Modeli; çocuğun aileye uyumu ve ailenin risk faktörlerinin azaltılması yönündeki çalışmaların kurum bakımına alınma ile eş zamanlı başlatılmasını ve aileye dönüşten sonraki bir yıl boyunca devam ettirilmesini öneriyor. Model, yakın takipli sosyal hizmet çalışmalarının yanı sıra, aile bağlarının inşaasına ve travmaların iyileştirilmesine yönelik psikolojik müdahaleleri içeriyor.

Psikososyal Destek Modeli ile Koruncuk, ayrıca Aileye Dönüş Sistemi’nin sivil toplum ve kamu iradesi iş birliğinde iyileştirilerek, çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli ailelerle yaşamasına destek olmayı amaçlıyor.

Kampanya sözcüleri Koruncuk Vakfı Proje Koordinatörü Görkem Demirdöğer ve Benim Yuvam Derneği’nden Funda Dicle, “Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi dahilinde yapılan çalışmaları ve koruma altındaki çocukların aile yanına dönüş süreçlerinin iyileştirilmesi yönündeki talepleri dile getirmek için İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Ali Fuat Karaman ile bir araya geldi.

Bugüne kadar projeye yönelik yapılan çalışmalar aktarılırken; sahada çalışan sivil toplum kuruluşlarının koruma altındaki çocukların kurum bakımından biyolojik aileye dönüşlerinde gözlemlenen aksaklıkları ve sürecin çocuğun yararına olacak şekilde nasıl iyileştirilebileceği paylaşıldı. İstanbul İl Müdürü Karaman, biyolojik aileye dönüşlerde özellikle ilk 3 ayın aile çocuk uyumu açısından kritik olduğunu gözlemlediklerini belirterek, bu süreçte ailenin ihtiyacını anlamaya ve desteklemeye yönelik çalışmaların çoğaltılmasına açık olduklarını belirtti.

Koruncuk Vakfı ve proje paydaşları; projeye, proje sürecinde geliştirilen psikososyal destek modelinin daha duyulur hale getirebilmesine katkı sunan İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sundular.

Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projesi ve Psikososyal Destek Modeli ile ilgili detaylı bilgi için Koruncuk web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

(Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projesi, AB Başkanlığı tarafından AB desteği ile yürütülen Sivil Toplum Destek Programının III Dönemi kapsamında fonlanmaktadır. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Bu yayın Avrupa Birliği’nin maddi desteğiyle hazırlanmıştır. İçerik tamamen Koruncuk Vakfı sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.)

Views:
102
Article Categories:
Türkiye

Comments are closed.